Alapterület:
48 - 89 m2
Ár:
39 - 96.7 M Ft
Szobák:
2 - 4 szoba
Átadás várható időpontja:
2018. I. negyedév
Regisztrációs szám:
P2885
Aktuális ingatlanok száma:

Leírás

A lakópark közvetlenül a vízparton fekszik, gyönyörű kilátással a Balaton felé. Az
előtte fekvő vízterület partvonala a siófoki kikötő nyugati oldalának öbölszerű ívének részét
képezi.
A másik nagyszerű adottsága a városközponthoz közeli fekvése. Nyugati
szomszédságában van az Újhelyi strand, keleti közvetlen szomszédja a Hotel Azúr.
A kikötőtől nyugatra, közvetlenül a Hotel Azúr nyugati szomszédságában fekszik, a
város belső gyűjtőútjáról, a kikötő szélén húzódó Vitorlás utcától Zamárdi felé induló Erkel
Ferenc utcáról közvetlenül közelíthető meg. A telek északi, tó felőli oldala szélesebb, a tó
menti partvonal az utcához képest északkelet-délnyugat irányba elfordul, a Tihanyi félsziget
látványa erre a partvonalra merőleges.
A telek parti része jellemzően füves terület, szabad strand, ligetes-fás növényzettel, ahol a fák
között szép kilátások nyílnak az északi parti látványra. Mivel a telek határainak közvetlen
szomszédságban épületek nincsenek, a kilátási szög elég széles oldalirányban kelet, illetve
nyugat felé is, ami nagyon szerencsés adottságnak tekinthető.
A telek gyakorlatilag síknak tekinthető, a tó felé minimális lejtéssel.
A beépítési koncepció a telek adottságait minél jobban kihasználva, a telek tó felőli beépítési
vonalára illeszkedően két db (A és B jelű) épületben úgy helyezi el a lakásokat, hogy
mindegyikből kilátás nyíljon a tó felé. A víz látványára ráforduló, kissé ék alakban szétnyíló
épületszárnyak aulaszerű, elegáns, többszintes galériás belső közlekedőre vannak felfűzve,
melyek bejárata a déli oldalon található. Az épületszárnyak külső oldalán hullámzó
szélességben futnak körbe a teraszok, ezáltal az épületek kifelé könnyed nyitottságot
mutatnak. A beépítés a megengedett építménymagasságot kihasználva a földszinten túl 3
emeleti szinttel és egy felső visszahúzott, nagy tetőteraszokkal tervezett 4. emelettel számol.
A lapos tetős, párkányos tömegformálást a környezetre jellemző modern karakterű
beépítéshez való illeszkedés szándéka indokolja.
A két épület között gyalogos sétány vezet ki a széles, szabadon maradó közös használatú parti
területre.
A telek keskenyebb, utcai felén tervezett harmadik (C jelű) épület egyfajta kapuzat szerepét
tölti be, a környező beépítéshez való igazodás szándékával. Az L alaprajzú F+3 szintes épület
a tájolási adottságokat kihasználva délre és nyugatra néző lakásokat tartalmaz, belső
oldalfolyosós elrendezésben. Déli szárnya, mely a szomszédos Római ház és a Hotel Azúr
konyhaépülete közé arányosan, ritmusosan illeszkedik, a földszinten széles kapualjon.
A beépítési koncepció a telek adottságait minél jobban kihasználva, a telek tó felőli beépítési
vonalára illeszkedően két db (A és B jelű) épületben úgy helyezi el a lakásokat, hogy
mindegyikből kilátás nyíljon a tó felé. A víz látványára ráforduló, kissé ék alakban szétnyíló
épületszárnyak aulaszerű, elegáns, többszintes galériás belső közlekedőre vannak felfűzve,
melyek bejárata a déli oldalon található. Az épületszárnyak külső oldalán hullámzó
szélességben futnak körbe a teraszok, ezáltal az épületek kifelé könnyed nyitottságot
mutatnak. A beépítés a megengedett építménymagasságot kihasználva a földszinten túl 3
emeleti szinttel és egy felső visszahúzott, nagy tetőteraszokkal tervezett 4. emelettel számol.
A szükséges számú parkolót egyértelműen a telek délkeleti részén, összefogottan indokolt
elhelyezni, hiszen egyrészt itt van az utca felőli behajtási lehetőség. Így a gépkocsi forgalom
az épületeket és a belső gyalogos zónákat legkevésbé terheli, és fásított, intenzív növényzettel
az épületek felől takartan megoldható felszíni elhelyezéssel.
A tervezett A és B épület egymáshoz hasonlóan felülről és a bejárati üvegfalon át
megvilágított, többszintes, galériás belső aulatérre szervezett alaprajzi rendszerű. Ez az
elrendezés teszi lehetővé, hogy a beruházó fő igényének megfelelően valamennyi
üdülőegységnek közvetlen rálátása legyen a Balatonra. Az apartmanok racionális alaprajzi
elrendezése arra törekszik, hogy minimális belső közlekedőkkel, jó funkcionális tagolással
minél jobban kihasználja a Balatonra nyíló szép kilátást, elsősorban a lakóterekből (nappali és
étkező). Minden lakáshoz jól használható, változó szélességű terasz tartozik, melyek úgy
helyezkednek el, hogy zavaró átlátások ne jöjjenek létre. A teraszok szélessége 2,50, illetve
2,70 m, alkalmas kerti bútorral történő berendezéshez. A teraszok variálható használhatóságát
növelik az üvegkorlát belső oldalán tervezett eltolható áttört fa lamellás árnyékolók.
A lift és a lépcsőház a közlekedő középső részén, központosan van elhelyezve. A szinteket
vertikálisan összefogó galériás közlekedő tér a felfutó üvegfalnak, az udvarra való kilátásnak
és az egykarú lépcsőnek köszönhetően látványában egyedi, térérzetben tágas hatású. Az A és
B épület földszintjén 10-10 db lakás van tervezve, emellett itt találhatók a bejáratoktól jobbra
csoportosan elhelyezve a lakásokhoz tartozó tárolók. Az 1. 2. és 3. emeleti szintek egyenként
13-13 db lakást tartalmaznak, míg a legfelső, visszahúzott szinten 8 db nagyméretű,
tetőterasszal rendelkező lakóegység található.
A lakások száma épületenként összesen: 10 + 13+ 13 + 13 + 8 = 57 db.
Az L alaprajzú C épület bejárata az utcai keresztszárny alatt átvezető kapualj után balra
nyílik. A földszinten az átjárótól jobbra, a parkolók felőli oldalon vannak elhelyezve a
tárolók. Az épület földszintjén 7 db lakás van tervezve, valamennyi közvetlen
kertkapcsolattal. Az 1. 2 és 3. emeleti szintek L alakú oldalfolyosóra szervezetten egyenként
9-9 db apartmant tartalmaznak.Az épület a telek koordinátáihoz viszonyítva kissé jobbra elforgatott, így a nyugati szárny lakásaiból is esély van a tó felé a kilátásra az Újhelyi strand
irányában. Az üdülőegységek száma összesen: 7 + 9 + 9 + 9 = 34 db.
Az épületek homlokzati karakterét a hullámzó vonalban körbefutó teraszok plasztikussága
adja meg, melyek lendületes vonalát erősíti a végigfutó, látható osztás nélküli üvegkorlát. Az
épületeken markáns elemek az eltolható függőleges árnyékolók, melyek acél keretben
vízszintes fa lamellázattal készülnek.

Hitelajánlat ?

Bezárás

Honlapunkon cookie-kat (sütiket) használunk, annak érdekében, hogy olyan felhasználói élményt növelő webes szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek ezek nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára. További információkat a témában a „Cookie-k használata” pontban talál