Óbuda-Testvérhegy Lakókert Budapest III. kerület, Testvérhegy

Alapterület:
50 - 107 m2
Ár:
43,9 - 112,7 M Ft
Szobák:
2 - 4 szoba
Átadás várható időpontja:
2020. III. negyedév
Regisztrációs szám:
P3516
Aktuális ingatlanok száma:

Leírás

Az épület leírása

Az épület négy ill. öt lakószintű lapos tetős kialakítású, melyben 5 lépcsőház, 98 lakás kerül kialakításra. A pinceszinten és részben a földszinten lévő teremgarázsokban gépkocsi beállók és tároló helyiségek kaptak helyet. A lakószinteken lévő lakásokhoz változó méretben, erkélyek, valamint nagyméretű tetőteraszok kapcsolódnak, a megfelelő térérzetet biztosítva. A földszinti, ill. a terepszinthez kapcsolódó lakásokhoz kizárólagos használatú kertrészek tartoznak, a fennmaradó területen közös használatú kertet alakítunk ki. Az épületben található lépcsőházak utcafronti bejárattal, ill. a belsőkert felé átjárhatók. Minden lépcsőházban (A-E) külön személyfelvonó épül, mely a teremgarázs szintekről a legfelső emeletig biztosítja a kényelmes, biztonságos közlekedést.

Az épületegyüttesre letisztult és elegáns, modern külső-belső megjelenés jellemző, amely harmonizál a természetes, illetve a már megépített környezet.

Az épület szerkezete hagyományos vasbeton pillérvázas rendszerű. Az alapozás vízzáró vasbeton lemezalap, illetve a teremgarázzsal nem rendelkező részeken gerendaráccsal összekötött pilléralapok épülnek. A pincefalak, pillérek, merevítő és a liftakna falak, és födémek monolit vasbeton szerkezetűek. A pincefalak, és a földszinti padlólemezek külső víz elleni védelme szórt bitumenes ill. bitumenes nehézlemez, talajvíz elleni szigeteléssel készül. A külső vázkitöltő fal hőszigetelt falazattal, teljes felületében kívül-belül hálózással, színezett nemes vakolatképzéssel készül, színezési terv alapján. A lakások közötti elválasztó falak 30 cm vastag (Wienerberger AKU Z gyártmányú) hanggátló téglával, a lakások belső oldalán esetenként, előtétfalakkal készülnek. Hanggátló falazat csak és kizárólag indokolt esetben kerül megvésésre. A belső válaszfalak lakáson belül nem módosíthatók, a műszaki előírások, szabványok, jogszabályokra tekintettel, csak és kizárólag indokolt esetben, az Eladó külön engedélye esetén. A felhasznált szerkezetek segítségével biztosítható a szabványokban, jogszabályokban előírt hő- és hangszigetelés. Az épület lapos tetővel fedett, melyen hőszigetelés és bitumenes nehézlemez vízszigetelés készül, kavics takarással. A pincefödém a fűtött helyiségek alatt, valamint a talajon fekvő padló alulról hőszigetelt, a zárófödém vasbeton szerkezetei pedig felülről kapnak hőszigetelést.

Burkolatok

A garázstér felülete műgyanta felületképzést, a tároló helyiségek és a pincei közlekedők megfelelő minőségű betonfelület kezelést és bevonatot kapnak. A gépkocsi lehajtó rámpák beton felületűek, nyomvonali rámpafűtéssel ellátva. A földszinti és emeleti közlekedők, közös helyiségek, a fő, illetve kerti lépcsők kerámia, térkő és gress lapburkolatot kapnak. A lakásokban a szobák, nappalik, közlekedők meleg burkolata 8 mm vastagságú, 32-es kopásállóságú laminált parkettaburkolat, a többi vizes helyiség kerámia lapburkolatot kap. A földszinti teraszok natúr térkő burkolattal, az erkélyek, emeleti teraszok járófelületére kerámia vagy un. gress lapburkolatot kerül. Az oldalfalakon fürdőszobákban ajtómagasságig, a WC-kben 1,4 méterig, a mosókonyhákban a mosógép mögött 1 m magasságig csempeburkolat kerül. A lábazatok 7-10 cm magasságban kerülnek kivitelezésre. Burkolóanyagok I. osztályú Zalakerámia mázas kerámia fali csempe és járólap, ill. gress lap burkolat vagy azzal egyenértékű burkolattal.

Felületképzések

A homlokzat kültéri hőszigetelt nemes vakolattal készül. A homlokzatok alapszíne tört fehér, ugyanakkor a be- illetve kitüremkedő épületkubusok és falfelületek a színezési terv szerinti színekben kerülnek kialakításra. A beltéri és kültéri lakatos szerkezetek kétszeri fedőmázolásúak, színezési terv, valamint a külső erkély és terasz korlátok szórt fedőmázolással kerülnek kialakításra. A belső terek felületére diszperziós falfestés kerül, a közös helyiségekben és lakások esetén is fehér színben. A lakások falának színe, csak az adott ingatlan átadását követően módosítható.

Nyílászárók

A homlokzati nyílászárók, ablakok, erkélyajtók korszerű, igényes, időjárásálló, alaktartó, egyedi gyártású, 3 rétegű hőszigetelt üvegezésű, műanyag acélvázas szerkezetek. A homlokzati nyílászárókhoz a homlokzati síkba süllyesztett vagy rejtett árnyékoló doboz kerül beépítésre. A homlokzati nyílászárók fehér színű műanyag szerkezetűek, 3 rétegű hőszigetelt üvegezése, 7 kamrás fokozottan hőszigetelt profillal. A lakásbejárati ajtók több ponton záródó, tűzgátló biztonsági hangszigetelt ajtók (hőátbocsátási érték: 1,8 W/(m2K), hanggátlás: 44 dB, horganyzott acéllemez. A beltéri ajtók dekorfóliás, utólag beépíthető kivitelűek, amelyek szín és kilincs választása minta alapján lehetséges. A garázskapuk szekcionált rendszerűek, távműködtetéssel üzemeltethetők.

Gépészet

A lakások külön elektromos, víz és locsolóvíz (kizárólagos kertkapcsolatoknál) fogyasztást mérő órákkal lesznek ellátva. A közösségi fogyasztás mérése külön közösségi mérőórákkal megoldott. Az épület fűtési, ill. hűtési rendszere, a legmodernebb (föld-hőszondás hőszivattyús inverteres folyamatosan szabályozható) technológia alkalmazásával kerül kialakításra.

Ennek köszönhetően a téli fűtési energia kb. 70%-át a talajból nyert megújuló energiaforrás felhasználásával, míg a nyári hűtéshez szükséges energia 70%-80%-át szintén a föld belső hőmérsékletét felhasználva a hőszivattyúkkal rásegített és előállított hőenergia biztosítja. A talajszondás rendszernek, ill. Magyarország geológiai adottságainak köszönhetően, egy alacsony üzemeltetési költségű épület kerül kialakításra, mely biztosíthatja, hogy minden évszakban kellemes (a rendszer sajátosságait figyelembevéve), bizonyos kereteken belül egyedileg is szabályozható hőmérséklet mellett, a környezetünket is védjük. A szobai radiátorok helyett (a fürdőszobák, WC helyiségek, mosókonyhák, nappalival egytérben található konyhák kivételével) a mennyezet alsó síkja alatt, megfelelő tartószerkezetre rögzítve és erre a célra kifejlesztett hűtő-fűtő rendszerhez kifejlesztett gipszkarton álmennyezeti takarással, készre szerelt panelek/csőhálózat gondoskodik, az ingatlanegység megfelelő hőmérsékletéről. A fürdőszobában egy elektromos fűtési patronnal ellátott törölköző szárítós radiátor kerül elhelyezésre. A használati melegvíz (HMV) ellátás központi gázüzemű kazánnal történik, és lakásonként hőmennyiségmérők biztosítják az egyes ingatlanegységek egyedi fogyasztásának mérését. A lakásokban, az elhelyezett készülékek lehetőséget biztosítanak a hideg és melegvíz mérő fogadására. A lakás fűtés-hűtésének szabályozása minden lakásingatlanban egyedileg is lehetséges, figyelembevéve a megalakult társasház tulajdonosi többségének döntéseit (téli-nyári átállás és kimenő hőmérsékletre vonatkozó tulajdonosi szabályok, határozatok). A víz és fűtésrendszer alap és gerincvezetékei műanyag Aquatherm gyártmányú, vagy azzal azonos minőségű csövekből kerülnek kialakításra. Lakáselválasztó fal oldalára kerülő vizes kiállások esetén, a gépészeti vezetékrendszer kb. 1 m magas 5 cm YTONG előtétfalban kerülnek elhelyezésre, a hanggátlás emelése és falazatban kialakított horonyvésések elkerülése érdekében. Alapesetben a fürdőszobában egy mosógép kiállás kerül kiépítésre, a konyhai mosogató kiállás kombinált sarokszeleppel megoldott, amelyre mosogatógép is csatlakoztatható. A lakásokban falra szerelhető WC csészék, falba épített (Geberit) víztartállyal kerülnek beépítésre. A fürdőszobák és WC-k elhelyezkedéstől függően természetes, ventilátoros vagy központi elszívón keresztül történő szellőzést, illetve gravitációs szellőzést kapnak. A teremgarázsok gravitációs elven működő, légbeszívóaknás szellőzőrendszerrel kerülnek kiépítésre.
A kizárólagos használatú kertrésszel rendelkező lakásokhoz, a teraszok homlokzatán 1 db. automata leeresztővel ellátott kerti vízcsap kerül felszerelésre.

Szaniterek

A WC-ben és fürdőszobákban a szaniterek, szerelvények (Geberit Kolo vagy Alföldi Wc-k, mosdók, akril kádak, és MOFÉM kerámiabetétes csaptelepek) felszerelésre kerülnek. Az egyéni igény szerinti pipere kollekciót (polc, pohártartó, törölközőtartó stb.) a vételár nem tartalmazza. A beépítésre kerülő kádak fehér színű akril kádak alap esetben, 170x70 méretben, falra szerelt csapteleppel, flexibilis tömlős zuhanyfejjel.

Elektromos munkák

Az épület villamos energia ellátása önálló földkábellel biztosított. Feszültség: 400/230 V, 3F+N, 50 Hz. Alkalmazott érintésvédelem: nullázás. Lakások részére 3 fázisú elektromos hálózat kerül kiépítésre, 1x32A mérőórán keresztül történő villamos energia biztosítása mellett. Vevői igény esetén, nagyobb energia, ill. mérőóra is igényelhető, az ELMÜ által alkalmazott mindenkori hatósági díjszabás egységárán számolva, felár ellenében. A lakások fogyasztásmérői az adott lépcsőházak földszintjén kialakított mérőszekrényekben lesznek elhelyezve. Ugyanitt találhatók a közös helyiségek elektromos fogyasztását mérő közösségi órák is. Az épület tetőszerkezetén napelem rendszer kerül telepítésre, mely a közös tulajdonú épületrészek (lépcsőházak, teremgarázsok, közös tulajdonú kertek, közösségi helyek) elektromos energia felhasználását hivatott támogatni, csökkentve ezzel az épület átadását követően jelentkező közös költség mértékét és javítva az épület, illetve a lakások engergetikai besorolását. A lépcsőházakban az elektromos szerelési mód általában süllyesztett, álmennyezet feletti, mozgásérzékelők által vezérelt, illetve a pincében vegyes, falon kívüli kábelcsatornás vagy süllyesztett. A vezetékezés réz anyagú, műanyag szigetelésű kábelekkel történik. A lakásokhoz választható tároló helyiségekben és a közös tárolókban, teremgarázsokban, lámpatestek kerülnek felszerelésre. A közlekedők és lépcsőházak, oldalfalra szerelt hagyományos izzós és/vagy LED lámpatestes megvilágítást kapnak. Az adott lakásingatlan elektromos kábelezése részben a födém alsó síkja alatt és az állmennyezet síkja felett kerül elhelyezésre. A lakásokban az elektromos kapcsolók, dugaszoló aljzatok, telefon és antenna aljzatok, nyomógombok fehér színben Schneider gyártmány vagy vele azonos minőségűek. Konyhai főzőkészülékek nem lesznek felszerelve, de számukra külön elektromos kiépítés készül. A TV hálózathoz a nappaliban és a szobákban egy-egy aljzat kerül kiépítésre. Az elektromos csatlakozók elhelyezése a lakáson belül az alábbiak szerint kerül kialakításra: nappali + étkező 1 db. 5 egységes soroló (1 db. Internet; 1 db. Tv + Telefon; 3 db. normál dugalj), 6 db. dugalj, 1 db. mennyezeti lámpa kiállás, 1 db. mennyezeti lámpa kiállás étkezőben; szobák 1 db. 3 egységes soroló ( 1db. Tv + Internet; 2 db. normál dugalj; fürdő 1 db. dugalj (mosógéphez), 1 db. dugalj (törölközőszárítós radiátorhoz), 2 db. dugalj a mosdó mellett, 1 db. mennyezeti lámpa kiállás, 1 db. lámpa kiállás (tükör világításhoz a hozzátartozó kapcsolóval; WC 1 db. mennyezeti lámpa (külső kapcsolóval); Előszoba, előtér 1 db. normál dugalj, 1 db. mennyezeti lámpa, „L” alakú előszoba, előtér esetén 2 db. normál dugalj, max. 4 db. mennyezeti lámpa kiállás; konyha 1 db. dugalj (hűtőszekrényhez), 1 db. dugalj (mikrosütő), 1 db. dugalj (szagelszívó), 1 db. dugalj (mosogatógép), 1 db. 100-as 3 fázisú kötődoboz (tűzhely direkt bekötéséhez) és 1 db. dugalj (tűzhely/sütő csatlakozáshoz), terv szerinti „U” alakú konyha esetében 6 db. dugalj munkaasztal fölé és 2 db. oldallámpa kiállás kapcsolt LED világításhoz, „L” alakú konyha esetén 4 db. dugalj munkaasztal fölé és 1 db. oldallámpa kiállás kapcsolt LED világításhoz, egyvonalas konyha esetén 3 db. dugalj munkaasztal fölé és 1 db. oldallámpa kiállás kapcsolt LED világításhoz, 1 db. mennyezeti lámpa; Mosó és száritó helység 1 db. mennyezeti lámpa, 2 db. dugalj (mosó és szárítógépnek). Erkélyek/teraszok 20 m2 területenként 1 db. oldalfal lámpa és 1 db. kültéri dugalj. Bejárati ajtó fellett az FK tábla mellett 3 db. dugalj (internet, telefon betáp stb. részére). Nappaliban 1 db. termosztát kiállás. A kapcsolók és dugaljak padlótól mért szerelési magassága 130 cm, ill. 30 cm. Tároló helyiségenként 1 db lámpa és falon kívüli kábelcsatornában megtáplált falikapcsoló biztosított.
A külső nyílászárók esetében a redőnytokokhoz elektromos motor betáplálás kábelezése biztosítható, külön felár ellenében. A lakáson belüli későbbiekben kiépíthető riasztó rendszer kialakításához, külön felár ellenében mozgásérzékelőknek szükséges védőcsövezés kiépítésre kerülhet. A fenti műszaki tartalom, ill. az azt meghaladó esetleges vevői többlet igények helyszíni egyeztetése az elektromos szakkivitelező bevonásával és részvételével történik.
A vendégek számára az épületbe történő bejutást, audio rendszerű kaputelefon segítségével biztosítjuk. A kaputelefon központok a földszinti bejáratoknál kerülnek elhelyezésre. A bejáratok távnyitása kaputelefon berendezéssel a lakásokból is lehetséges. A teremgarázs kapuja távirányítással vezérelhető. A lépcsőházakban automatikus vezérlésű füstjelző rendszer kerül kiépítésre.

Beépített bútorok

A lakás vételára nem tartalmazza a beépített bútorok, a konyhaszekrények, és a konyhai csaptelep árát.

Kertépítés

Az épületek közötti területen a Lakókert koncepciója szerint tetszetős, változatos fa- és bokorállományú, közlekedő járdákkal tarkított belső park kerül kialakításra. A közös kertterület külön terv szerint készül, mely tartalmazza a belső úthálózatot, kertépítési munkákat, burkolatépítést, térvilágítást, vízelvezetést. A kizárólagos kerthasználattal rendelkező lakásokhoz tartozó kertrészek elválasztását, 0,9 m magas fém kengyelekben rögzített faoszlopokkal és közötte egységes színben drótfonatú kerítés biztosítja. Az átadásra kerülő kizárólagos használatú kertek finomtereprendezési munkáit az ár tartalmazza, a füvesítés és egyéb növénytelepítés költségét nem. Az épület főbejárata a Kocsis Sándor út felől lesz kialakítva, ill. itt is hulladéktárolók kerülnek kialakításra. Továbbá az épület északi oldalán gyalogos közlekedésre alkalmas utcai bejáratok is megvalósulnak.

Változtatás lehetősége

A Vevőknek külön kérésre lehetőségük van, hogy saját ingatlanukra vonatkozóan módosítási javaslatot fogalmazzanak meg, amennyiben
az nem befolyásolja az épület külső megjelenését vagy a közös használatú területek kialakítását
az nem eredményez a megajánlottnál alacsonyabb minőségi színvonalat, a műszaki jellemzők és megjelenés tekintetében
az nem jár hátrányos következményekkel a Tulajdonostársak vagy harmadik fél számára
az nem befolyásolja a műszaki ütemtervet, a technológiai folyamatokat, illetve nem ellentétes a vonatkozó jogszabályokkal, szerződésekkel
az nem érinti az épület központi berendezéseit és hálózatait (pl. fűtési és elszívó rendszer, kaputelefon rendszer, lefolyórendszer… stb.)

A fentieknek megfelelően az épület homlokzata, közös tulajdonba kerülő részei, és a közös kert kialakítása teljes mértékben a Beruházó kompetenciája. Közös tulajdon és egységes megjelenésnek számít a lakások külső nyílászárói, bejárati ajtaja szerelvényeivel, teraszburkolat, lépcsőházi és lépcső burkolat, erkélykorlátok, terasz mellvédfalak színe, a lépcsőházban és erkélyeken lévő elektromos és egyéb szerelvények (pl. ajtócsöngő), valamint a külső lámpatestek is.

Alaprajzi változtatások

A belső válaszfalak lakáson belül nem módosíthatók, a műszaki előírások, szabványok, jogszabályokra tekintettel, csak és kizárólag indokolt esetben, az Eladó külön engedélye esetén.

Anyagválasztás lehetősége

A Vevő szabadon választhat az adott üzletben forgalmazott mintakollekciókból az alábbi anyagok és alternatívák tekintetében: hideg és meleg burkolatok, beltéri ajtók színválasztéka.
A hidegburkolatok (járólapok, falicsempék) kiválasztására kijelölt szaküzlet: ZALAKERÁMIA (elérhetőség szerződéskötés esetén megadásra kerül)
A melegburkolatok kiválasztására kijelölt szaküzlet: PARKETTA Szaküzlet (elérhetőség szerződéskötés esetén megadásra kerül)
A FENTI HIDEG ÉS MELEGBURKOLATOK ESETÉBEN A TELJES FORGALMAZOTT ÉS A KÉSZLET EREJÉIG ELÉRHETŐ ANYAGOK KIVÁLASZTÁSÁRA VAN LEHETŐSÉG (figyelemmel a szállítási határidőkre, az Eladó által meghatározott egységárakra).

Külön megrendelések

Vevő a belső alapkiviteltől mind mennyiségben, mind megjelenésben - külön térítés ellenében -, eltérő kialakítást is kérhetnek az alábbiak tekintetében: elektromos dugalj száma, TV és telefoncsatlakozó, belsőépítészeti kialakítások.

A vételi ár nem tartalmazza

A csempeburkolat díszítő elemeit (középdekor, bordűr), fürdőszobai felszerelési tárgyakat (tükrök, szappantartó, WC ülőke stb.), lámpatesteket, karnisokat, konyhai csaptelepeket, beépített bútorokat.

Eladó fenntartja jogát arra, hogy a kivitelezés során indokolt esetben a terven jelölt, ill. a jelen műszaki leírásban meghatározott szerkezetet, anyagot, szerelvényt - Vevő Eladó által már írásban elfogadott egyedi igényeit nem ideértve -, azonos minőségű I. osztályú anyagokkal helyettesítheti.

Térkép mutatása
Hitelajánlat ?
20 000 000 Ft 20 évre 115 889 Ft/hó 3,577 % THM

(5 éves kamatperiódussal és 300 000 Ft. igazolt jövedelemmel.)

Érdeklődöm
Bezárás

Honlapunkon cookie-kat (sütiket) használunk, annak érdekében, hogy olyan felhasználói élményt növelő webes szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek ezek nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára. További információkat a témában a „Cookie-k használata” pontban talál