Alapterület:
56 - 128 m2
Ár:
75.8 - 174.2 M Ft
Szobák:
2 - 4 szoba
Átadás várható időpontja:
2022. II. negyedév
Regisztrációs szám:
P4065
Aktuális ingatlanok száma:

Leírás

MINŐSÉG - MEGBÍZHATÓSÁG - ESZTÉTIKUM

Ezek a fogalmak amelyek legjobban hangsúlyozzák a lakópark szellemiségét.
VÁLASSZA KI LAKÁSÁT!
A négy évszakos épület lakáscélú vagy nyaralóként felhasználása egyaránt jó befektetés.
A Balatontól 200 m-re Zamárdi üdülőövezetében, csábítóan otthonos, tágas, napfényes, nagy teraszos környezetben várja új lakóit.
Ha a nyüzsgő városból egy nyugodt, csendes miliőre vágysz, megtaláltad amit keresel. Az öt lakásos új építésű társasház minden kényelmet kielégít.
A közvetlen környezetben üzletek, boltok, egyéb szolgáltatások, és pár perc távolságra Zamárdi Központja található.
Egy közel 700 m2-es kert, valamint kültéri medence ad teret a pihenni vágyó lakók számára. Az épület modern, környezettudatos megoldások használatával egy élhető és energiatakarékos otthont jelent.

Ár tartalmazza:
hőszivattyús fűtés: vizesblokkokban padlófűtés + törölköző szárító, lakótérben fűtőtestes (vagy felületfűtéses) hőleadással
hőszivattyús hűtés: vakolt mennyezet alatt, kidobozolt nyomvonalakkal
központi szellőzés
Kültéri medence
Kiépített riasztóval, videó megfigyelő rendszer
Net- ről vezérelhető klíma, motoros árnyékolók (okos otthon)
Motoros távirányítós kapu
Kültéri és beltéri led világítás


Műszaki leírás:
Alapozás, tartószerkezetek:
A helyszín alapos felmérése és szakértői vizsgálata alapján cölöpalapozás készül, amely megfelelően biztosítja az épület terheinek viselését. A talajjal érintkező szerkezetek talajnedvesség elleni védelmét egyrészt vízzáró beton, másrészt bitumenes vastaglemez szigeteléssel biztosítjuk.
Az épület pillérei, felmenő falai helyszínen készített vasbeton szerkezetek lesznek, a hőhídmentességet zsaluzatba elhelyezett, illetve utólag felrögzített polisztirol lemezek alkalmazásával érjük el.

A födémek ugyancsak helyszínen betonozott vasbeton szerkezetek lesznek, a tartószerkezeti tervező által előírt helyeken vasbeton pillérekkel alátámasztva.

Belső falak, elfalazások:
A lakások közötti elválasztó falak szintén monolit vasbeton szerkezetek. A lakások válaszfalai YTONG mészhomok lapokkal készülnek, a rendszerbe tartozó áthidalókkal. A gépészeti aknák elfalazásai tűzgátló gipszkarton aknafal rendszerből készülnek.

Külső nyílászárók:
Hőhídmentes alumínium bejárati ajtók, üvegezett ajtólappal és felülvilágítóval. Az ajtók „D” tűzvédelmi osztályúak és EI2-30 tűzvédelmi teljesítményűek.
Hőszigetelt 5 légkamrás műanyag ablakok és teraszajtók. A szükséges helyeken AERECO típusú, minősített, akusztikus, rovarvédő hálós, páratartalom-szabályozott résszellőzőt építünk be.
A homlokzati nyílászárók színlaminált külső oldali felületet kapnak, RAL 7039 (kvarcszürke) színben.

Belső nyílászárók:
PORTA DOORS beltéri ajtók, Porta System tokkal, Porta Decor, üvegezett vagy teli ajtólappal, dekorfóliás felülettel.

Homlokzat:
Az épületet 15 cm vastag, grafit adalékos EPS lemezekkel szigeteljük, üvegháló beágyazással és gletteléssel. A tűzvédelmi előírásoknak megfelelve, a szükséges felületeken tűzgátló szakaszokat alakítunk ki, kőzetgyapot lemezekkel.
A parkolók fölé nyúló épületrész födémének alulról hűlő felületét 10 cm vastag vakolható kőzetgyapot szigeteléssel látjuk el, üvegháló beágyazással és gletteléssel.
Általánosságban szilikonos vagy szilikátos vékonyvakolat készül, a földszinten szürke, emeleten törtfehér színben. A penthouse homlokzati felületét acél tartóvázra szerelt fém lemezburkolattal alakítjuk ki.
Az épületbádogos szerkezetek – eresz- és lefolyócsatorna, külső párkányok, cseppentők - szürke színű PREFA porszórt felületű alumínium lemezből készülnek.

Teraszok kialakítása:
A csúszásmentes, vízzáró fugával készített kerámia lapburkolat alatt két réteg párazárás, 12-15 cm között változó vastagságú, lejtésadó PIR hőszigetelés, 2 mm vastag PVC csapadékvíz elleni szigetelés és 9 mm hullámmagasságú, dombornyomott felületszivárgó biztosítja, hogy sem a terasz felületére hulló csapadék, sem pedig a rétegek között képződő páralecsapódás nedvessége ne jusson be az alatta lévő lakótérbe. Közvetlenül a burkolat alatt készül még egy 5 cm vastag aljzatbeton, amelybe erősítő monfilszálakat keverünk. A lapburkolat két réteg kenhető vízszigetelésre kerül.
A teraszok korlátai edzett, ragasztott biztonsági üvegből készülnek, melyeket a vasbeton födém peremén elhelyezett konzollemezre szerelt rozsdamentes profilokon rögzítünk, a ráerősített sínrendszerbe.

Belső felületek, burkolatok, borítások:
A belső padlóburkolatokat kerámia lapból, csúszásmentes kerámia lapból és laminált padlóból alakítjuk ki. A burkolatok alatt a földszinten talajnedvesség elleni szigetelésre 10 cm lépésálló hőszigetelést helyezünk, majd 6 cm vastag esztrich réteg készül, ez fogadja a padlóburkolatokat. A vizes helyiségben a rétegrend kiegészül két réteg kenhető vízszigeteléssel.
A felsőbb szinteken már elhagyhatjuk a talajnedvesség elleni szigetelést. Az emeleti padlók alá 167 mm vastag lépésálló hőszigetelést rakunk, majd itt is 6 cm vastag esztrich réteg készül a padlóburkolatok alá, a vizes helyiségekben szintén kenhető vízszigeteléssel.
A penthouse szinten hasonló a rétegfelépítés, de itt 20 cm vastag lépésálló hőszigetelést építünk be.

A közös kiemelt terek burkolata (bejárati zóna, lépcsőházi pihenők, folyosók) 30x60 cm-es greslap, közös alárendelt helyiségek burkolata (gépészet, elektromos helyiség) 30x30 cm-es greslap. A fürdőkben 60x30/60x60 cm-es greslap burkolat készül. A lakásokban laminált padló melegburkolatot készítünk, fóliázott fehér vagy festhető MDF szegéllyel. A burkolatváltásokhoz előre elhelyezett fogadóprofilos kivitelű, eloxált alumínium profilokat alkalmazunk.

A fürdők falain 220 cm magasságig greslappal burkolunk, zuhany és kád alatt és mögött teljes felületen folyékony fóliát alkalmazunk, a sarkokban hajlaterősítő, repedésáthidaló bandázsszalag beágyazásával.
A sarkok élvédelmét L profilú eloxált alumínium profilok biztosítják.

Belső festések: a beton felületeken tapadóhíd képzés után két réteg felületképző glettelést végzünk, és két réteg diszperziós falfestést kap a felület.

A terasz alatti földszinti helyiségekben a mennyezeten 3 cm vastag PIR hablemez kiegészítő hőszigetelést ragasztunk fel, amelyet direkt függesztésű táblás álmennyezettel takarunk el. A gipszkarton felületet hézagoljuk és gletteljük, így egalizálva a felületet, festés alá.

Épület ivóvízellátása:
A lakások ivóvízellátása az épület alatt bevezetett nyomóvezetékek szerelőaknában történő felvezetésével valósul meg. A lakások vízfogyasztásának elkülöníthető mérésére távleolvasásra alkalmas almérők kerülnek felszerelésre. A közös használatú helyiségek takarításához is alakítunk ki vízvételi lehetőséget, szintén almérővel ellátva. Magas minőségű szerelvényeket és berendezési tárgyakat alkalmazunk.

Használati melegvíz (HMV):
A lakások melegvízellátása központi kialakítású lesz. A használati melegvizet levegő-víz hőszivattyú tároló-töltő elven állítja elő, a gépészeti helyiségben elhelyezett 1 m3-es tároló és hőcserélő segítségével.
Ez a rendszer 40-45 Celsius fok hőmérsékletű melegvizet biztosít a kifolyócsapoknál. A rendszerbe beépített fűtőpatron vezérelt időközönként 60-70 Celsius fokra melegíti fel a vizet, így védekezve a legionella baktérium ellen.
Az épületben cirkulációs vezetékhálózat is kiépítésre kerül, amellyel biztosítani lehet az időprogram szerinti üzemeltetést is.
A forrázások elkerülése érdekében termosztátos keverőszelepeket szerelünk fel.

Hűtés-fűtés:
Az épületbe telepített levegő-víz hőszivattyú másik funkciója a lakások fűtése és hűtése. A berendezés biztosítja a fűtési és hűtési rendszerekben áramló víz keringtetését, felfűtését, lehűtését és szabályozását.
A termelt fűtő- és hűtővizet a nappalikban, hálószobákban mennyezet fűtés-hűtésre, fürdőkben és konyhákban padlófűtésre, és törülközőszárítós radiátorban használjuk fel.
A felületfűtő körök fűtővíz ellátása osztó-gyűjtőről történik, a helyiségek fűtőköreinek vezérlését gyári szobatermosztát végzi.
A lakások egyedi fűtési, és hűtési energia mérésére alkalmas hőmennyiség mérőt kapnak, melyek távleolvasásra alkalmasak.

Konyhai páraelszívás:
Lakásonként, belső, recirkulációs elven működik, szénszűrővel megszűrve az elszívott párás, zsíros levegőt.


WC és fürdőszobai elszívás:
A belső terű WC-k és fürdők szellőzésére egyedi elszívó ventilátorok kerülnek beépítésre, melyek villanykapcsolóról is indíthatók, de automatikusan páraérzékelő jelére indulnak el és késleltetett kikapcsolásúak. A légutánpótlást a külső nyílászárókba szerelt higroszabályozású légbeeresztők biztosítják.

Villanyszerelés:
A társasház csoportos mérőhelye – ahol a lakások fogyasztásmérői lesznek – az utcafronti kapu bal oldalán épített falban kerülnek elhelyezésre. A lakások elosztói a lakások közlekedő helyiségben lesznek. A közösségi részek elosztója pedig a lépcső mellett lesz kialakítva, innen kap táplálást a kapu, a kültéri világítás (parkoló, lépcső).
Az érintésvédelmet kiegészítve áramvédőkapcsolót is szerelünk, illetve kiépítjük az épület EPH hálózatát. Ebbe a hálózatba be kell kötni az épületben lévő nagyobb fémtárgyakat, az összefüggő fém csővezetékeket, és a földelőt.
A társasházban kiépítésre kerül az informatikai és televíziós hálózat is. Továbbá kaputelefon is készül, és előkészítjük vagyonvédelmi rendszer későbbi kiépítésének lehetőségét is.
A lakások kapcsolóval és dugaszoló aljzattal való ellátottságát az optimális használhatóságot szem előtt tartva tervezzük kialakítani.

Térkép mutatása
Érdeklődöm