Alapterület:
71 m2
Ár:
37,1 M Ft
Szobák:
3 szoba
Átadás várható időpontja:
2019. IV. negyedév
Regisztrációs szám:
1970
Aktuális ingatlanok száma:

Leírás

 

Győr-Belvárosában 107 lakásos épületben új építésű lakások, garázsok tárolóval és üzlethelyiségek megvásárolhatóak.


Műszaki tartalom

Ezen műszaki leírás az épület fűtéskész állapotára vonatkozó információkat tartalmazza.

Fűtéskész állapot:

A fűtéskész állapot nem más, mint egy készültségi fokozat, mely során a beruházó a következő munkálatokat végzi el az épületen:

Az elkészült szerkezet után (szerkezetkész állapot) megépülnek az épület belső válaszfalai és a bennük elhelyezésre kerülő nyílások helyei. A homlokzati nyílásokba beépítésre kerülnek a külső nyílászárók (ablakok, erkélyajtók). Elkészülnek az épületen kívüli munkálatok – hőszigetelés, vakolás, külső loggiák teljes megépítése. E mellett elkészülnek a belső falak és mennyezetek vakolása illetve glettelése.

A gépészeti és elektromos alap csövezés és az alap felszerelés is elkészül egyidőben. Teljes fűtési rendszer kiépítésre kerül, az elvégzett próbafűtéssel. Az adott helyiségekben a fűtőtestek beszerelésre kerülnek (radiátorok, törülköző szárító). Kiépítésre kerülnek a víz és csatornahálózat illetve a szellőzési rendszerek csatlakozási pontjai. A gépészeti csövezések védelmének érdekében a lakások beton aljzata is elkészül. Ez által a vevő egy járásra alkalmas sík felületet kap. Nem tartalmazza a festést, a hideg- és melegburkolatokat, a belső ajtókat, az elektromos szerelvényeket és a szanitereket.

 

ÉPÍTÉSZET:

Alapozás:

* Az épület alapozása mélyalapozással (helyszínen készített CFA technológiájú vasbeton cölöpök) készül.

Válaszfalak:

* válaszfalazás Porotherm 10 N +F válaszfallal
* egyes helyeken acélvázas gipszkarton válaszfalak

Felmenő szerkezetek, födémek, falak:

* Az épület szerkezete monolit vasbeton jellemzően haránt, de néhány helyen hossz falakkal.
* A födémek különböző vastagságú (20, 25, 30, 50 cm) monolit vasbeton síklemezek.
* A pince és a földszint a legtöbb helyen pillérvázas. A pillérek méretei 30x30 cm, 30x60 cm illetve Ø30 cm.
* A lakószintek homlokzata dobozszerűen raszterenként felváltva előre-hátra ugrik. A doboz homlokzati falai 30 cm vastag téglafalak nem vesznek részt a teherviselésben.

Lépcsők, hágcsók:

* A lépcsők előregyártott vasbeton szerkezetűek. A falakhoz/födémekhez hangszigetelő betétekkel csatlakoznak.
* Mindegyik épületrészben lift is található. A liftaknák előregyártott vasbeton elemekből épülnek a megfelelő méretű süllyesztékkel és aknafejjel.

Vízszigetelés:

* Az extenzív zöldtetőn műanyag vízszigeteléssel szigetelünk ugyanúgy, mint a nem járható lapostető szakaszokon.
* Az épület terepszint alatti részei 2 réteg bitumenes talajvíznyomás elleni vízszigeteléssel készülnek.
* Vizes helyiségekben 2,10 m magasságig használati víz elleni szigeteléssel csempézettek.
* Az erkélyeken burkolható vízszigetelés készül.

Hőszigetelés:

* A lábazatok hőszigetelése 20 cm extrudált vakolható polisztirolhab hőszigetelés.
* A külső falakra 20 cm EPS polisztirolhab- táblás hőszigetelés kerül melybe a tűzvédelmi előírások figyelembevételével a födémek vonalába, illetve a nyílászárók feletti 20 cm magas sávba ásványgyapot hőszigetelést építünk be.
* Az általános emeleti födémek padlója 3 cm hangszigetelésálló hőszigeteléssel készült.
* A kiugró homlokzati dobozok alsó és felső födémvastagságának csökkentése érdekében ezeket a felületeket PIR hőszigeteléssel szigeteljük.

Külső nyílászárók:

* A külső nyílászárók antracit színű műanyag tokszerkezetűek. 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel.
* A nyugati garzontömb nyugati oldali nyílászárói fokozott hangszigetelésű üvegezéssel készülnek.
* Az épületek bejárati ajtajai hőhidmentes, szürkeszínű, alumínium szerkezetek
* A földszinti mélygarázs lehajtót szekcionált, gépi mozgatásra előkészített garázskapu határolja.

Belső nyílászárók:

* A lakásbejárati ajtók acélszerkezetűek.
* A földszinti és pinceszinti tárolók ajtajai egyszerű acélajtók.
* A kazánházak ajtajai tűzgátló ajtók.
* A közlekedőket a lépcsőháztól ajtóval kell leválasztani.

Felülvilágítók, füstelvezetők:

* A hő- és füstelvezetést a nyugati lépcsőház felett beépített Velux ablakok a keleti és északi épület füstmentes lépcsőházaiban szintén a mennyezetre szerelt felnyíló kupolák biztosítják.
* A pince- garázs két tűzszakaszra osztott. Ezen területek hő- és füstelvezetésére monolit vasbeton kürtők mellé telepített elszívókat létesítünk.

Árnyékolás:

* Típus külső fém redőny előkészítés vakolható redőnytokkal, (homlokzaton nem látszó redőnytok kialakítás)

Homlokzatképzés:

* A külső homlokzatok polisztirol hőszigetelésű homlokzati vakolatrendszerrel készülnek. A földszinten sötétszürke színű, NCS S5502-R kódú felülettel, a földszint felett világosszürke NCS S2002-R kódú, míg a beugró loggiák színe sárga, NCS S0570-G80Y kóddal. Az erkélykorlátok X-tend fémhálós kialakításúak.

Belső felületképzések:

* A belső falakra páraáteresztő diszperzit festés kerül. Egyes helyiségek a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő gipszakarton burkolatot kapnak. A középfolyosón gipszkarton álmennyezet készül, mely a folyosóhoz csatlakozó lakások mért gépészeti vezetékeit (HMV, fűtés takarja).

Padlóburkolatok:

* A közös helyiségekben csúszásmentes kerámia. A garázsban nagy kopásállóságú simított betonburkolat látható. Az erkélyeken fagyálló és csúszásmentes gress-lap készül, alumínium vízvető szegélyekkel.

Járda, térburkolat:

* Az utca felőli csatlakozó terepszint burkolt felülete térkő burkolat.
* A belső udvari rész burkolt felületei kiselemes beton térkő burkolatból készülnek.

Erkélyek, teraszburkolatok:

* Az erkélyek burkolatai közvetlenül a burkolható vízszigetelésre, valamilyen ragasztóréteg közbeiktatásával kerülnek. A burkolat anyaga fagyálló kerámia lapburkolat.

GÉPÉSZET:

Vízellátás:

* A tervezett -108 lakás + 16 iroda- vegyes rendeltetésű épület ivóvíz ellátása külső közmű hálózatról biztosítható.
* A lakóépületben minden lakásegység önálló vízmérővel (hideg-melegvíz) rendelkezik. A hidegvíz mérőket a földszinti gépészeti helyiségekben, a melegvíz mérőket a lakásegységekben, falfülkékben helyezzük el. A hidegvíz mérők leolvasása a lakásegységeken kívülről biztosított.
* A tervezett vízvezeték hálózat anyaga a gépészeti szerelőaknákban, gépészeti terekben rozsdamentes acélcső préselt csőkötésekkel, a lakásegységekben fal, és padlószerkezetben, illetve szabadon szerelve WAVIN ötrétegű cső préselt csőkötésekkel. A teljes vezetékhálózatot szigeteléssel látjuk el.
* A lakásegységek használati melegvíz ellátása a gépészeti terekben beépített HMV tárolókkal biztosított, hőtermelők az épület fűtését biztosító kondenzációs gázkazánok. A rendszereken cirkulációs hálózatot építünk ki.
* Az irodai részek HMV ellátása helyi elektromos forróvíztárolókkal tervezett.

Tűzivíz:

* Az OTSZ 79§ alapján a tervezett épületben fali tűzcsapok felszerelése szükséges. Az alaprajzi elrendezésből adódóan 25db fali tűzcsapszekrény beépítése tervezett.
* A tervezett csőhálózat anyaga kívül-belül horganyzott acélcső préselt kötésekkel.

Csatornázás:

* A tervezett épület szennyvíz elvezetése utcai közműcsatorna vezetékkel biztosított.
* A lakásegységek szennyvíz elvezetése szerelőaknákban, kialakított ejtővezetékekkel tervezett. A vezetékhálózat tervezett anyaga garázsszinten szabadon szerelve PE műanyagcső hegesztett csőkötésekkel, az ejtővezetékek, és a lakáson belüli szerelés anyaga hangcsillapított PP cső tokos-gumigyűrűs kötésekkel. A tervezett rendszerek nyitottak, szellőzésüket tetőszerkezeten átvezetett csatornaszellőzőkkel biztosítjuk.

Csapadékvíz:

* A tetőszerkezeteken felfogott csapadékvizet GEBERIT PLUVIA leszívó –vákuumos- rendszerű csapadékvíz rendszerekkel vezetjük el az épületből. Az ejtővezetékek a gépészeti szerelőaknákban, és a homlokzati falakban kialakított strangokban kerülnek kiépítésre. A csapadékvíz hálózat anyaga PE műanyagcső hegesztett kötésekkel, PLUVIA rendszerelem függesztésekkel, teljes hosszon hőszigeteléssel ellátva.
* Az épületen kívüli csatlakozás, és befogadó a külső közmű tervfejezetben.

Fűtés:

* Az épület lakások-épületrészének fűtés, és melegvíz ellátása kondenzációs gázkazán hőtermelőkkel tervezett. (REMEHA QUINTA Pro-115 gázkazán Q=25-107kW). A három önálló hőközpontot a földszinten rendelkezésre álló gépészeti helyiségekben alakítjuk ki.
* A fűtési csőhálózat anyaga szabadon, és gépészeti aknában szerelt vezetékek esetében szénacél, présidomos kötésekkel, lakásegységeken belül rejtettcsöves szerelésnél ötrétegű alumínium betétes műanyagcső présidomos kötésekkel.
* A lakásegységek önálló hőmennyiségméréssel rendelkeznek, a mérők a lakásokba tervezett elosztószekrényekben kaptak helyet, leolvasásuk távleolvasással lehetséges.
* A tervezett hőleadók VOGEL&NOOT beépített szelepes acéllemez lapradiátorok termosztatikus radiátorszelepekkel, a fürdőkben törölköző szárító radiátorok ugyancsak termosztatikus szelepekkel.
* A központi rendszer szabályozása időjárásfüggő szabályozás, a lakásegységek önálló belső hőmérséklet / idő programos szabályozást kapnak.
* Az iroda-épületrész fűtése háromvezetékes VRV / VRF rendszerrel tervezett. A beltéri egységek oldalfali / álmennyezeti típusok helyiségenkénti termosztátos szabályozással.

Kémények:

* A tervezett gázkazánok égéstermék elvezetését előregyártott típusú égéstermék elvezetővel biztosítjuk.

Szellőzés:

* A lakások belsőterű szaniter helyiségeinek szellőzését világításkapcsolóról működtetett egyedi elszívó ventilátorokkal biztosítjuk. Az elszívott levegő kidobása gyűjtőhálózatokra csatlakozással történik.
* A tervezett MELTEM VARIO ventilátorok tűzvédelmi házzal / tűzvédelmi csappantyúval tervezettek. A szellőztetett helyiségekben állandó minimum (30m3/ó) szellőztetés tervezett, a névleges légmennyiség (60-90m3/ó) a helyiségek világítás-kapcsolójáról indított. A fürdőszobai ventilátorok indítása páratartalom érzékelőről is történik.
* A konyhai szagelszívók kidobott levegőjének elvezetése függőleges gyűjtő strangokon keresztül történik. A gyűjtővezetékekben tetőventilátorral előállított depresszió tervezett, a konyhai szagelszívók a lakók által szállított tetszőleges típusok.
* A pincei területek –garázs- szellőztetése gépi úton tervezett.
* A pince-garázs két tűzszakaszra osztott. A különálló területek hő, és füstelvezetésére az építészetileg meghatározott monolit vasbeton kürtők mellé telepített elszívó ventilátorok tervezettek. A számított légmennyiségek: 127.470 / 74.160m3/ó. A frisslevegő pótlás alapvetően gravitációs légbeejtő szerkezetekkel történik, a pincegarázs lehajtórámpa melletti területén ventilátoros befúvással.
* A garázsterületek általános szellőztetése mesterséges úton történik. Az elszívott levegő mennyisége 16.000m3/ó (cca: kétszeres légcsere) Az elszívott levegő elvezetése függőleges aknán keresztül hőszigetelt acéllemez légcsatornával tervezett, kidobás a tetőszint felett történik.

* Az irodai területek komfort szellőztetése fejadag alapján megállapított légmennyiség figyelembe vételével történik. A számított légmennyiség 12.000m3/ó. A tervezett hővisszanyerős légkezelő berendezést az épületrész tetőszerkezetén helyezzük el. A tervezett légcsatornák anyaga horganyzott acéllemez, a befúvó, és elszívó szerkezetek alapvetően álmennyezeti beépítésű légrácsok, rendszerelem csatlakozó dobozokkal, szabályozó elemekkel.
* Az irodai területekhez tartozó belsőterű szaniter helyiségek szellőzését világításkapcsolóról működtetett egyedi elszívó ventilátorokkal biztosítjuk. Az elszívott levegő kidobása gyűjtőhálózatokra csatlakozással történik. A szellőzőkürtők gépészeti szerelőaknákban tervezettek, kivezetésük tetőszerkezeten keresztül történik.

Hő-, és füstelvezetés:

* Hő és füst elleni védelem a tűzvédelmi leírás pontja szerint valósul meg elektromos vezérléssel.

* A hő- és füstelvezetést a nyugati lépcsőház felett beépített Velux ablakok a keleti és északi épület füstmentes lépcsőházaiban szintén a mennyezetre szerelt felnyíló kupolák biztosítják.
* A pince- garázs két tűzszakaszra osztott. Ezen területek hő- és füstelvezetésére monolit vasbeton kürtők mellé telepített elszívókat létesítünk.

Hűtés:

* A lakásegységek, túlmelegedés elleni védelmét klíma alapcsövezéssel kívánjuk elősegítseni
* A beltéri egységek oldalfali készülékek helyiséghőmérséklet alapján szabályozva. A kültéri egységek elhelyezése a tetőszerkezeten / teraszokon kialakított tartóelemeken történik. A kiadódó rendszer-magasságok / csőhosszok figyelembe vételével a kiválasztott berendezés család: Toshiba SUZUMI-PLUS.
* Az iroda épületrész túlmelegedés elleni védelme háromvezetékes VRV / VRF rendszerrel tervezett. A beltéri egységek oldalfali / álmennyezeti típusok helyiségenkénti termosztátos szabályzással. A kültéri egységek felállítása az épületrész tetőszerkezetén tervezett.

Gázellátás:

* A tervezett vegyes rendeltetésű épület földgáz ellátása utcai középnyomású gáz-közműhálózatról biztosítható. A tervezett gázmérő, és gáznyomás szabályozó állomás az az épület utcai homlokzatán, zárható fémszekrényben kerül elhelyezésre.
* Mérő szabályozó állomás HEAT HUNGARY K-200/FG100

 

ÉPÜLETVILLAMOSSÁG:

 

 

Energiaellátás, Mérés:

 

* Csatlakozási feszültségszint: 3×400V/230VAC 50Hz
* Telek beépített csatlakozási szükséglete: .... ~3×2059A
* Esetleges többlet fogyasztási igények kiszolgálására a tervezett csatlakozási teljesítmény nagysága: ... 3 * 3×315A

* Villamos szempontból a 4 lépcsőház külön-külön kap megtáplálást a létesülő közcélú hálózat felől és összekötésre kerülnek egymással is.

* A tervezett energiaszükséglet kiszolgálását az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. hálózatáról ellátható. A csatlakozás módja Esetleges többlet fogyasztási igények kiszolgálására a javasolt csatlakozás lépcsőházanként 3×350A földkábeles, a tulajdonjogi határ a csatlakozó fogyasztó felőli vége. A csatlakozás feszültségszintje 0,4kV, érintésvédelem módja TN.
* A terület 4db földkábeles csatlakozást kap. A területen kialakított kültéri elosztószekrényből csatlakoznak külön-külön a lépcsőházak méretlen mérőelosztói. Az épületek mérőelosztói minden szinten a közös folyosón erre a célra kialakított fali fülkében kapnak helyet.
* Mérők jellege: Áramszolgáltatónál rendszeresített szekrénybe épített direkt mérés.
* A mérést, annak elkészítését csak az Áramszolgáltatónál regisztrált, arra jogosult kivitelező készítheti el.
* A mérőktől a lakások, garázsok, üzletek, közösségi elosztók irányába mért kábelek indulnak. A vezetékrendszer úgy kerül kialakításra, hogy igény szerint egy- illetve háromfázisú betáplálás is ki lehessen alakítani az egységek irányába.

 

Elosztó hálózat:

 

* A lépcsőházak mérőelosztói a fali fülkében az épület minden szintjén külön-külön kap helyet. A földszinti mérőelosztóba érkezik az áramszolgáltató méretlen csatlakozókábelei. A főelosztó tartalmazza az első túláramvédelmi készüléket, a tűzvédelmi főkapcsolót, a túlfeszültség levezető első lépcsőjét, illetve az elszámolási méréseket.
* Az elosztó-berendezések lemeztokozott vagy műanyag kivitelűek. A lakások elosztói a lakások bejárati ajtónak közelébe kerülnek. A közösségi elosztókat a közös helyiség folyosóin helyezzük el.
* Az elosztók tartalmazzák az adott terület áramköreinek túláram- hibaáram - és zárlatvédelmi készülékeit is.
* Az elosztókat ajtós és maszkos kivitelűre tervezzük, így a szekrény kinyitása után (esetleges kismegszakító kioldás) a feszültség alatti részek nem érinthetőek.
* Az elosztó berendezések az MSZ EN 61439 szabvány lapjai szerinti berendezések lesznek, melyek szakképzetlen személyek által nem hozzá férhető. (Kulccsal zárható kivitelű).

 


További információért forduljon hozzám bizalommal!

"Az otthon érték. Az ingatlan üzlet"

 

Érdeklődöm
Bezárás

Honlapunkon cookie-kat (sütiket) használunk, annak érdekében, hogy olyan felhasználói élményt növelő webes szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek ezek nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára. További információkat a témában a „Cookie-k használata” pontban talál