2 szobás 66 m2-es Lakás Beethoven Apartments - Budapest XII. kerület, Németvölgy

105,9 M Ft
 • Ingatlan adatok
 • Alapterület: 66 m2
 • Regisztrációs szám: P3486-1-0A-02-001
 • Szobák: 2 szoba
 • Típus: Lakás
 • Ár: 105 900 000 Ft
 • Várható átadás: 2019. IV. negyedév
 • Méret (bruttó): 74.49 m2
 • Fűtés: Megújuló
 • Fürdőszobák száma: 1
 • Belmagasság: 270.0 cm
 • Tároló: Önálló
 • Tájolás: ÉNY
 • Garázs: Külön vásárolható
 • Kilátás: zöld kerti
 • Lépcsőház jellege: zárt lépcsőházas
 • Lift: Van

Leírás

elen műszaki leírás a XII. kerület Németvölgyben fekvő 527 m2 alapterületű ingatlanra tervezett, 11 lakásos, pince + fszt.+ 4 emelet + lapostető felépítésű lakóépületre készült. A tervezés megkezdése előtt elkészítettük a terület és a környező épületek geodéziai felmérését, szomszédos épületek alapfeltárását és egy talajmechanikai szakvéleményt a terület talajadottságairól. A tervezést a helyi építési szabályzat, az OTÉK, ÉTV, OTSZ és a beruházói programterv alapján végeztük. A tervezési terület korábban beépített volt, az önkormányzati tulajdonban lévő épület bontása a bontási terveknek megfelelően megtörtént. Építési engedély száma: IR-000415103/2016

Az épületről Az épület tervezésekor nagy figyelmet fektettünk a környezetbe való illeszkedésre és a lakások tájolására, valamint a kényelem érdekében a parkolási lehetőség megteremtésére. Az épületbe való bejutás, egy az utcából nyíló személybejáraton keresztül történik. A gépjárművek elhelyezése a pinceszinten lévő, 11 beálló hellyel rendelkező teremgarázsban megoldott. A teremgarázs lehajtója szintén az utcából nyílik. A garázsszinten találhatóak továbbá a tárolók, gépészeti helyiségek és a hulladéktároló.

Kert A közös területekhez tartozó kert előkertre és belső udvarrészre tagolódik. Mind az első-, illetve hátsó udvarrészt kertépítészeti eszközök osztják ketté, melyek a két földszinti lakásnak biztosítanak egy-egy kizárólagos használatú kertrészt.

Külső nyílászárók A kültéri nyílászárók a lakásoknál műanyag/alumínium hőszigetelt profilrendszerből készülnek, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel, jó légzárással. A nyílászárókat minőségi Schlotterer alumínium redőnyökkel látjuk el. A közösségi terekbe alumínium nyílászárokat helyezünk. A nyílászárók vasalatai teljesen rejtett, nyíló vagy bukó-nyíló kivitelűek, rozsdamentes acélból, több ponton záródóak, hibásműködés gátlóval ellátott szerkezetűek. Az egységes homlokzati megjelenés érdekében a külső nyílászárók anyaga és típusa nem választható.

Teraszok Az 1-3. emeleti erkélyek, valamint a 4. emeleti teraszok ragasztott fagyálló kerámia lapburkolattal készülnek a csatlakozó falazatnál padlóburkolat anyagával megegyező lábazattal. A földszinti kertkapcsolatos lakásoknál terasz méretének megfelelően térkő kerül lehelyezésre, a többi terület zöldtető, oldalt zöld térelhatárolással a közös elő-és hátsó udvarrésztől. (lásd.:kertterv) Az egységes homlokzati megjelenés érdekében a terasz burkolat színe, illetve anyaga nem változtatható.

Lépcsők, közlekedők Az épület főlépcsője egyenes, kétkarú, közbenső pihenőlemezes, monolit vasbeton szerkezetű. A lépcsőszerkezet a lépcsőt kísérő falaktól lépéshanggátló elemekkel elválasztott. A lépcsőházakban a mesterséges világításon kívül nagyméretű ablakok is biztosítják a természetes fény bejutását. A folyosókon és lépcsőházban nagy kopásállóságú greslap burkolat kerül lehelyezésre. A lépcsők csúszásmentes, kopásálló greslap burkolatot kapnak. A falak vakoltak, fehér színűre festettek.

Lift Az épületben 1 db korszerű lift létesül, mely az előírásoknak megfelelő, bútorszállításra is alkalmas kivitelű lesz, 675 kg teherbírással.

Garázs A teremgarázs az épület pinceszintjén kerül kialakításra, ahol 11 beállóhely létesül. Ezen kívül 3 db tároló, hulladéktároló és a gépészeti helyiségek találhatóak itt. A garázsba lejutás az utcáról, egy egyirányú lehajtóval történik. A pinceszinten CO elszívás, valamint hő- és füstelvezetés is készül.

Hőszigetelés Az épület homlokzatán a vasbeton és kerámia falszerkezetek elé kétrétegű, vakolható kőzetgyapot lemez hőszigetelés kerül.

Hangszigetelés A lakások padlóiban lévő hangszigetelés két rétegből épül fel, ez a két réteg a padlőfűtéssel ellátott és padlófűtés nélküli helyiségek esetében eltérő. Padlófűtés nélküli helyiségeknél hab lépéshang szigetelő lemez, valamint kőzetgyapot lépéshang hőszigetelő lemez kerül lehelyezésre. A földszinti és emeleti lakások, közlekedők és lépcső pihenők úsztatott padló rétegrenddel készülnek. A lépcsőház irányába a lakások monolit vasbeton fallal zárnak, ezeken a részeken kiegészítő hangszigetelés miatt kőzetgyapot szigetelő betéttel ellátott gipszkarton falszerkezetet kerül beépítésre.

Vízszigetelés Vízszigetelés készül az intenzív és extenzív zöldtető, ill. járható burkolat alatt a tető- és garázsfödémen. A teraszokon és erkélyeken kent vízszigetelést alkalmazunk a burkolat alatt.

ÉPÜLETGÉPÉSZET
Az épület fűtési és hűtési és használati melegvíz igényeit gazdaságosan és komfortosan üzemeltethető alacsony hőmérsékletű rendszerekkel kívánjuk kielégíteni. Ennek megfelelően kerültek kiválasztásra a hőtermelő és hőleadó berendezések. A fűtési és hűtési energiát, valamint a használati meleg víz ellátást a mai viszonylatban legmodernebb, környezetbarát, zöldenergiát felhasználó hőszívattyús rendszer biztosítja, mely az épület tetején helyezkedik el. A használati hideg- és meleg víz fogyasztást lakóegységenként leolvasható hideg- és melegvíz mérők kiépítésével mérjük. A használati melegvíz tározós rendszerben, a gépészeti helyiségben felállított, indirekt fűtésű használati melegvíz tárolókban készül. Az épületben és a lakásokban egyidejűleg kizárólag vagy fűtés vagy hűtés szabályozására lesz lehetőség. Az ívóvíz és melegvíz ellátása, a hűtés-fűtési rendszer lakásonként külön leolvasható, a mérő közös területen kerül kialakításra.

Gépkocsi tároló A gépkocsi tárolóba fénycsöves védett lámpatesteket terveztünk, amelyeket mozgásérzékelők vezérelnek. A kapu távirányításos, motoros CO és füst mentesítés készül. A gépkocsi lehajtást forgalomirányító jelzőlámpa rendszer irányítja, piros-zöld lámpával, a gépkocsi érzékelést indukciós hurok biztosítja. A pinceszinti garázstérben és tárolókban, gépészeti helyiségben műgyanta burkolat készül.
Vagyonvédelem A vagyonvédelmi hálózat részére a lakásokban védőcsövezés kerül kiépítésre szerelvényezés nélkül, a földszinti lakásoknál alapvetően mozgás- és nyitásérzékelők, az emeleten mozgásérzékelők figyelembevételével. Kezelő egység, az előszobákban kerül elhelyezésre. Kültéri hang és fényjelző a lakás bejárata mellett, közlekedő területére tervezzük elhelyezni.

LAKÁSOK:

A lakások belső kialakításánál nagy figyelmet fektettünk a kényelemre és az esztétikus belső terekre. Vásárlóink különböző, szakértők által kiválasztott és összehangolt anyagválasztékú és színvilágú berendezési kategóriákból választhatnak. A lakások listaára az alap kialakítást tartalmazza, ettől eltérő műszaki és belsőépítészeti kivitel igény a Vevők számára plusz költségként jelentkezik majd, az Eladóval megegyezettek szerint.

A lakások belmagassága jellemzően 2,6 – 2,8 m a padlóburkolat felső síkjától a mennyezeti vasbeton födém alsó síkjáig, de tartószerkezeti és gépészeti okokból kifolyólag egyes helyiségek álmennyezettel kerülnek kialakításra. A lakások műszaki tartalma a normál életvitelhez elegendő kiállásokat tartalmazza. Minden helyiségbe mesterséges világítást tervezünk. Minden lakószobában 4-6 db, nappaliban 4-6 db, konyhában 4-6 db, (elszívó, hűtő, mosógép, + 2 db a pult fölött), a fürdőszobában 2 db, a közlekedőben 1 db 230 V-os csatlakozóaljzat kerül elhelyezésre, valamint minden teraszhoz elektromos kiállás készül.

Hűtés-Fűtés A lakásokat felületi hűtéssel és fűtéssel látjuk el, többségében mennyezetre, néhol a falra szerelt oxigéndiffúziómentes csövekből készült hűtő/fűtő mezőkkel. Felülethűtő/fűtő panelokkal láttuk el a nappalikat és hálószobákat, a fürdőszobákba törülközőszárítós csőradiátorok kerülnek és kiegészítő temperált padlófűtés tervezett. A rendszer szabályozása lakásonként egyedileg biztosított, lakástermosztáttal szabályozható. Az elfogyasztott hideg- és használati melegvíz, valamint a fűtési és hűtési energia lakásonkénti önálló mérés alapján kerül elszámolásra. Az elmérők közös területen kerülnek elhelyezésre, leolvasásuk központilag történik.

Világítás Helyiségenként 1-1 mennyezeti kiállás kerül kialakításra, a 3 m-nél hosszabb közlekedők világítás kapcsolása alternatív kapcsolóval történik. A szobák mennyezeti világításának működtetése csillárkapcsolós. A fürdőszobákba mennyezeti- és tükörnél elhelyezett világítótesteket kiállásait készítjük elő. A kulcsrakész átadás az elektromos kiállást tartalmazza (vezetékezés), a lakások világítótestei nem tartoznak az alapfelszereltségbe, ezeket a Vevők biztosítják.

Lakóhelyiségenként 1 db TV kiállás és UTP kiállás lesz kialakítva.
Légtechnika Az épület rendeltetési egységeit általánosságban nyílászárókon keresztül, gravitációsan szellőztetjük. Ez alól kivételt képeznek a Fürdő és Wc helyiségek, ahová mesterséges elszívást terveztünk. Az elszívó berendezések egy, vagy két helyiség egyidejű elszívására alkalmasak. Az elszívó berendezések lámpakapcsolóról, vagy mozgásérzékelőről indítható falba építhető ventilátorok. Konyhai elszívó-csatlakozások: Minden egyes elszívási ponthoz önálló, tető fölé kivezetendő légcsatorna van tervezve.

Lakás bejárati ajtók A lakás bejárati ajtók egyszárnyú tömör, kitekintő nyílással rendelkező, acél/fa anyagú, hangszigetelő panel kitöltéssel és biztonsági zárbetéttel rendelkező ajtók, belső oldalon kilinccsel, külső oldalon gombkilinccsel. Az egységes megjelenés érdekében a lakás bejárati ajtók mérete, színe, anyag és típusa nem változtatható.

Belső ajtók A lakáson belüli ajtók 212,5 cm névleges magasságú, műszaki terv szerint nyíló vagy toló ajtók teli (üvegezés nélküli) fa ajtólapok. Az ajtók az Eladó által megadott kollekcióból választhatóak.


Burkolatok A lakásokhoz tartozó burkolatok az Eladó által megadott kollekcióból választhatóak, kivéve az egységes, Eladó által kiválasztott terasz burkolat. A vizes helyiségek, kamrák és konyhák, magas minőségű kerámia padlólap burkolatúak, valamint a vizes helyiségek 2,0- 2,2 m magasságig csempe vagy kerámia burkolatot kapnak. A lakószobák minőségi laminált padló burkolatot kapnak. A lakáson belüli közlekedők laminált padló vagy kerámia burkolatúak. Burkolatok az Eladó által megadott kollekcióból választhatóak.

LAKÁSBELSŐ FELSZERELTSÉG

STANDARD

Melegburkolat Az Eladó által megadott kollekcióból válaszható, magas minőségű, minimum 7 mm vastag laminált padló. (Wineo, vagy ezzel egyenértékű) Választható br. 7.000 Ft/m2-ig.

Hidegburkolat Az Eladó által megadott kollekcióból választható, magas minőségű kerámia padlóburkolat, kerámia fali burkolat vagy fali csempe. (Ragno, vagy ezzel egyenértékű) Választható br. 7.000 Ft/m2-ig.

Belső ajtók CPL felületű, teli fa ajtólap, az Eladó által megadott kollekcióból választható, bemutatóteremben megtekinthető. (JAN, vagy ezzel egyenértékű)

Csaptelepek, szaniterek, Az Eladó által megadott kollekcióból választható. (Laufen, Villeroy vagy ezzel egyenértékű). Választható br. 600.000 Ft /lakás értékben.

Projekt bemutatása

Az épületről Az épület tervezésekor nagy figyelmet fektettünk a környezetbe való illeszkedésre és a lakások tájolására, valamint a kényelem érdekében a parkolási lehetőség megteremtésére. Az épületbe való bejutás, egy a Beethoven utcából nyíló személybejáraton keresztül történik. A gépjárművek elhelyezése a pinceszinten lévő, 11 beálló hellyel rendelkező teremgarázsban megoldott. A teremgarázs lehajtója szintén a Beethoven utcából nyílik. A garázsszinten találhatóak továbbá a tárolók, gépészeti helyiségek és a hulladéktároló.

Kert A közös területekhez tartozó kert előkertre és belső udvarrészre tagolódik. Mind az első-, illetve hátsó udvarrészt kertépítészeti eszközök osztják ketté, melyek a két földszinti lakásnak biztosítanak egy-egy kizárólagos használatú kertrészt.

Beethoven Apartments

Átadás:
2019. IV. negyedév
Lakások száma:
7
Árak:
71,1 - 175,5 M Ft
Méret:
44 - 110 m2
Szobák:
2 - 4 szoba
Projekt bemutatása
Érdeklődöm
Bezárás

Honlapunkon cookie-kat (sütiket) használunk, annak érdekében, hogy olyan felhasználói élményt növelő webes szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek ezek nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára. További információkat a témában a „Cookie-k használata” pontban talál