Alapterület:
91 - 105 m2
Ár:
37.3 - 43 M Ft
Szobák:
5 szoba
Átadás várható időpontja:
2017. IV. negyedév
Regisztrációs szám:
P3055
Aktuális ingatlanok száma:

Leírás

.
.
.
.
.
Műszaki tartalom:

Kecskemét belvárosában 8 lakásos társasház épül idei (2017-es) átadással.
A lakások földszint, első emelet illetve tetőtéri szinteken lesznek kialakítva 68m2-től 108m2-ig különböző méretekben.
A belső udvarban 2db belső kétszintes lakás épül.

1. A helyszín és a környezet:

a.) A társasház Kecskemét Város Helyi Építési Szabályzata alapján jellemzően többlakásos társasházas környezetben áll, közel a belvároshoz.
b.) Tervtanács által zsűrizett terv alapján épül, az utcafronti épület zártsorú beépítéssel földszint + 1 emelet + tetőtér, gépkocsi bejárón keresztül megközelíthető udvari épület földszint + emelet kialakítású, nagy parkosított udvarral, gépkocsi parkolási lehetőséggel.

2. Az épület fő elemei:

a.) Alapozás: kiviteli terv szerinti rövid kútalapra összekötő vasbeton talpgerendarács és 10 cm vasalt alzat kerül
b.) Felmenő tartószerkezet: 30 cm vastag Porotherm kerámia blokkokból 15 cm vastag homlokzati hőszigetelő rendszerrel kiegészítve, szükséges helyen vasbeton pillérekkel, előregyártott vasbeton gerendás – béléstestes födémek felbetonnal, előregyártott Porotherm kerámia és monolit vasbeton nyílásáthidalók és monolit vasbeton lépcsőház
c.) Belső falazatok:
I.) Lakáselválasztó falak: hanggátló Porotherm kerámia elemekből
II.) Belső válaszfalak: 10 cm vastag kerámia elemekből, nyílások fölött kerámia nyílásáthidalóval
d.) Tető: fa tartószerkezetű, extra hőszigetelésű, utcai épület beton cserépfedésű, udvari épület lemez fedésű, kiegészítő bádogozással
e.) Homlokzat: tagolt, exkluzív megjelenésű homlokzatképzés, az utcai főhomlokzat 3,6 m magasságig lapka burkolattal, többi homlokzat tagolt nemesvakolattal, udvari részen erkélyekkel
f.) Energetikai jellemzők: kiemelkedő hőszigetelési megoldások, extra alacsony rezsiköltségek.

3. A lakások alapfelszereltsége tömören:

a.) Kulcsrakész, készre festett, burkolt, használatba vételi engedélyes kivitel
b.) Fűtés kondenzációs kazánnal, a zárt terű szociális helyiségek szellőztetése ventillátorral biztosított
c.) Az erősáramú rendszer (dugaljak, világítás és kapcsolók), valamint a kaputelefon teljesen kiépítve, az internet, telefon, TV védőcsövezés, vezetékezés kiépítve
d.) Lakásonkénti fogyasztásmérés mindenfajta fogyasztásra (elektromos áram, hidegvíz, gáz) külön mérőórával.
e.) Minden lakás lakójának lehetősége van a zárt, nagy belső, növényzettel ellátott, udvar használatához (osztatlan közös tulajdonjog).

4. Építészeti részletek:

a.) Külső nyílászárók:
I.) A lakások ablakai és erkélyajtói fokozott hőszigetelésű, extra minőségű, műanyag nyílászárók, külső oldalon barna színben, 3 rétegű üvegezéssel, kézi mozgatású redőnnyel (kivéve az udvari épület 7. 8. lakás teraszajtó), szúnyoghálóval
II.) 2 tetőtéri lakásban magas minőségű tetősík ablakok, gyári felületkezeléssel, manuális külső hővédő rolóval, belső fényzáró roló alu sínnel, szúnyogháló alu sínnel
III.) A lakásbejárati ajtó MABISZ minősítéssel rendelkezik
IV.) A közösségi terek nyílászárói hőszigetelt nyílászárók, a lépcsőházi üvegfal műanyag szerkezetű 2 rétegű üvegezéssel
V.) A bejárati kapu egyedi acél kapu benne személybejárati ajtóval, a kapu nyitómotorral, távirányítóval, a személybejárati ajtó Proxi kártyás és kódos nyitású
b.) Belső nyílászárók:
I.) A lakásokban modern kivitelű, dekoratív, utólag szerelhető tokos, erős, CPL felületű belső ajtók, a tervek szerint üveges vagy teli kivitelben, küszöb nélkül, bemutatásra kerülő mintákból választható (4 üvegosztásig)
c.) Vakolatok: Minden belső falfelület gyári vakolóhabarccsal vakolt, a pozitív élek élvédővel ellátva
d.) Szárazépítési elemek: A vasbeton gerendás födém alatt gipszkarton álmennyezet készül az elektromos és gépészeti vezetékek részére, és a mennyezet repedés mentességének biztosítására.
e.) Lakatos szerkezetek: Esztétikus kivitelű külső-belső fém korlátok, festve
f.) Padlóburkolatok:
I.) Melegpadlók: exkluzív kivitelű laminált parketta, bemutatásra kerülő mintákból választható
II.) Hidegpadlók: ragasztott kerámia padlólap, fugázva, bemutatásra kerülői mintákból választható
III.) A burkolatváltások alumínium profilokkal takartak.
IV.) Teraszok, erkélyek: fagyálló ragasztott kőporcelán padlólap, fugázva
V.) Belső közös terek: nagy kopásállóságú, dekoratív kőporcelán lapok, közösségi lépcsőház 1 m magaságig mosható burkoló lappal burkolva
VI.) Udvari és közterületi térburkolat: dekoratív beton térkő elemek
g.) Falburkolatok:
I.) Fürdőszoba: mázas falicsempe 2,00 méter magasságig, műanyag élvédővel, bemutatásra kerülő mintákból választható
II.) WC: mázas falicsempe 2,00 méter magasságig, műanyag élvédővel, bemutatásra kerülő mintákból választható
III.) Konyha: mázas falicsempe a tervezett konyhapult felett 60 cm-es sávszélességben, bemutatásra kerülő mintákból választható
h.) Falak felületképzése: glettelt és festett, fehér vagy pasztell színekben, színkártyáról választható
i.) Beépített berendezési tárgyak: a gépészeti berendezések eltakarására beépített 2 szárnyú ajtós elem bútorlapból

5. Épületgépészeti részletek:

a.) A lakások energia ellátása: a minél alacsonyabb rezsiköltség elérésének érdekében lakásonkénti kondenzációs gázkazán kerül beépítésre, ami alacsony üzemeltetési költséget eredményez.
b.) Használati meleg víz szolgáltatás: a kazán állítja elő a meleg vizet, kihasználva a kondenzációs technológia előnyeit. Ahol a melegvíz fogyasztási hely túl messze lenne a kazántól. 10 literes villany bojler kerül beépítésre a mosogató alá, az üzemeltetési költségtakarékosság miatt.
c.) Fűtési és hűtési rendszer: Padlófűtés készül a szükséges helyeken kiegészítő falfűtéssel és a fürdőszobában 1 db törölközőszárítós radiátorral kiegészítve. A padlófűtés a költséghatékonyság és a komfort növelése érdekében lakásonként vezérelhető, rádiós programozható szobatermosztáttal felszerelve. Hűtés: lakásonként 1-1 inverteres splitklíma részére (tetőtérben, emeleten plusz egy klíma részére) vezetékezés kerül kiépítésre, a klímaberendezés nem tartozéka a lakásnak, opcióként kérhető.
Az alacsony hőmérsékletű fűtési rendszer maximálisan kihasználja a kondenzációs kazán előnyeit és így, fűtési szokásoktól függően, olcsó üzemeltetést eredményez.
d.) Szellőztető rendszer: zárt szociális helyiségeknél, mint a WC, fürdő, egyedi időkapcsolóval ellátott kültérbe nyomó ventillátorok lesznek elhelyezve.
e.) Vízszerelés: hideg-melegvízellátás és szennyvízelvezetés teljesen kiépítve a terven szereplő következő beépített berendezési tárgyakkal: Alföldi Saval családba tartozó, beépített tartályos, fehér porcelán fali WC és mosdókagyló, fehér akril kád, csaptelepek. A beépítésre kerülő berendezések érték arányosan kiválthatóak, de csak elfogadott minőségű berendezésekkel. Konyhai kiállások előkészítésre kerülnek, de a tulajdonos egyéni izlése alapján kialakított konyhához igazodik majd és ennek megfelelően lesznek a berendezési tárgyak kiválasztva, értékegyeztetés után.
f.) Gépek előszerelése: 1 db mosogató, 1 db mosógép, 1 db mosogatógép és 1 db konyhai szagelszívó csatlakoztatásához szükséges vezetékezés kiépítésre kerül. A gépek nem tartozékai a lakásnak.
g.) Az udvar nagy parkosított felületén a csapadékvíz szikkasztására víztároló akna dréncsőves rendszerrel kerül kiépítésre.

6. Elektromos részletek:

a.) Erősáramú szerelés: a lakás elektromos rendszere az utcai épület lépcsőházában elhelyezett csoportos mérőberendezéstől 5x10 mm2 NYM-J fővezeték indul a lakások mérőszekrényéig. A hálózat összteljesítményét a vevő határozhatja meg, a 32 A feletti teljesítményt az áramszolgáltató tarifája szerint (3600Ft+áfa/Amper) meg kell fizetnie.
b.) A tervezett világítótestek Klausen Larissa, Athena, Medea, Catena, Filo, Vesa, Mozaic típusúak LED fényforrással (folyosók, kamra, WC, fürdőszoba, konyha). A szobákban foglalatok lesznek felszerelve LED fényforrással.
c.) A kapcsolók, dugaljak és egyéb szerelvények fehér színűek, vagy alapáras rendszer-színűek, Schneider Asfora típusúak.
d.) A szerelvények darabszáma lakásonként a hasznos alapterület felének megfelelő számú (pl. egy 70 m2-es lakásban 35 db), de max. 40 db.
e.) Kaputelefon: Az épület főbejáratához kerül kiépítésre a kaputelefon, amely alkalmas a lakásból történő ajtónyitásra és beszélgetésre, valamint kódszámmal történő beléptetésre egyaránt. A lakáskészülék az előszobában kerül elhelyezésre.
f.) A gépkocsik udvarra történő beközlekedéséhez az automata működésű kapuhoz lakásonként 1 db távirányító tartozik.
h.) Az elektromos tűzhely részére a csatlakozási lehetőség biztosított, a tűzhely nem tartozéka a lakásnak
i.) Gyengeáramú rendszerek: az internet, telefon és TV részére lakásonként minden szobába a védőcsövezés kiépítve. A lakásban elhelyezett kiselosztótól védőcsőn keresztül a 6 lakás lépcsőház földszintjén található elektromos főelosztóhoz csatlakoznak, ahol a lakáshoz tartozó vezetékek csatlakozhatnak a szolgáltatók rendszerére. TV Internet szolgáltató: Invitel
Az utcai két földszinti lakásban az 1. és 2. számú lakáshpz a a lakáson belüli riasztó rendszer részére a védőcsővezés és kábelezés kiépítésre kerül, de a riasztó központ és berendezés nem része a lakásnak.

7. Fontos tudnivalók:

Belső kialakítás változtatása:
a.) Az Eladó döntésétől és hozzájárulásától függően a Vevő jogosult – műszakilag kivitelezhető- változtatásokra a belső kialakítás tekintetében az Eladó által meghatározott határidőig, azon túl erre nincs lehetőség.
Az Eladó nem köteles minden módosítási igényt teljesíteni. Bonyolult, a tervtől jelentősen eltérő belsőépítészeti kialakítások elkészítését az Eladónak nem kötelessége vállalni.
A Vevőnek nincs lehetősége saját beszerzésű anyagokat, illetve termékeket a kivitelezés során saját kivitelezővel beépíttetni.
A Vevőnek térítés ellenében lehetőségük van a saját tulajdonrészük kialakítását érintő változtatásra, amely:

Nem érinti az épület külső megjelenését és szerkezeti rendszerét
Nem jelent minőségi visszalépést sem közös, sem az önálló tulajdoni illetőségek műszaki paraméterei és megjelenése szempontjából.
Nem jelent hátrányt sem a leendő tulajdonostársnak, sem harmadik személy részére.
Nem érintik a projekt megvalósításának időütemtervét és az azzal kapcsolatos szerződéseket, megállapodásokat és jogokat.
Bármely változás végrehajtása csak az eladó hozzájárulásával és a többletköltség befizetése után történhet.
b.) Ilyenek jellemzően pl.: fürdőszoba elrendezés, konyhabútor elrendezés, burkolóanyagok, festékszínek változása, vagy mennyiségi változás, stb.
c.) Amennyiben bemutatásra kerülő választékon kívüli terméket választ a vevő, akkor partner kereskedőink állnak rendelkezésére, és segítik a kívánt termék megtalálásában, kiválasztásában, a szükséges mennyiség meghatározásában, burkolási terv elkészítésében, és a vevő által külön megvásárolt termék értéke a következő egységárakon számítva kerül levonásra a szerződött vételárból:
I.) Padlólap: 3.800.- Ft /m2
II.) Falicsempe: 3.500.- Ft /m2
III.) Laminált padló: 3.000.- Ft /m2
IV.) Mosdókagyló: 10.000.- Ft /db
V.) WC-kagyló és tartály: 80.000.- Ft /db
VI.) Egyenes kád előlappal: 85000.- Ft /db
VII.) Csaptelep: 12.000.- Ft /db
VIIII.) Elektromos szerelvény: 5.000.- Ft /db
d.) A műszaki tartalom esetleges módosulása, pótmunkák megrendelése vagy elmaradó tételek esetén beruházó egyedi költségkimutatást végez, és a felek közös megegyezéssel írásban elszámolnak a költségkülönbözettel (pl. a nappaliba melegburkolat helyett hidegburkolatot kér a vevő, vagy pult építését kéri mosdókagylóhoz, vagy több szerelvényt, stb.).
e.) A szerződött ár nem tartalmaz:
I.) berendezési tárgyakat (pl. piperepolc, tükör, szappanadagoló, stb.)
II.) bútorokat, sem beépített, sem mobil, a lakásonként 1 db gépészeti berendezések beépített eltakaró eleme a háztartási helyiséget tartalmazó lakások kivételével.
A konyhába opcióként kérhető: 1 db 2 medencés rozsdamentes mosogató vagy 1 medencés mosogató csepegtetővel bútorba építve, 90 cm, vagy 80 cm hosszú elemmel (a hely függvényében), 1 db konyhabútor alsó 90-es sarok elem 1 fiókkal, vagy 1 db 60 cm-es alsó elem 1 fiókkal (hely függvényében), 28 mm-es munkalappal, fehér bútorlapból és egy db. elektromos tűzhely indukcós főzőlappal, sütővel, nem beépíthető kivitel, AEG Competence 47036IU-MN típus. Fentiek többletköltsége: +500 000 Ft
III. függönykarnisokat
IV.) árnyékolókat
V.) gépeket
VI.) lámpatesteket, csillárokat
VII.) riasztó rendszer: az utcai épület 1. és 2. jelű földszinti lakásnál csővezés és vezetékezés kiépítésre kerül berendezés nélkül, a többi lakás lakásonkénti csővezés és vezetékezés kiépítése igény esetén:+ 70.000 Ft./lakás berendezések nélkül, a gipszkerton álmenyezet kiépítése előtti megrendelés esetén.
f.) Az épületszerkezet az építést követő néhány évben konszolidálódik, ezért a falakon esetleg hajszálrepedések alakulhatnak ki. A jótállási időszakban a hajszálrepedéseket az Eladó javíttatja.
A garancia kizárólag a birtokba adáskor megvalósult festésre vonatkozik.
Eladó felhívja a figyelmet arra, hogy a lakás átadása után, független kivitelezővel elvégzett átalakítás a garancia elvesztését jelenti az érintett területeken.
A birtokba adást követő első év folyamán a lakások a páramentesítésük érdekében folyamatos szellőztetést igényelnek. Ennek hiányában a falak penészesedhetnek, amelyek javítása nem képezik a garancia tárgyát. Az ablakon, falakon megjelenő vízpára a szellőztetés szükségességének a jele.
g.) Jelen műszaki tartalom az építési engedélyezési dokumentációval összhangban, magas minőségi célkitűzéssel került meghatározásra, az abban foglaltak mérvadók, de a változtatás jogát fenntartjuk.

Térkép mutatása
Hitelajánlat ?

Bezárás

Honlapunkon cookie-kat (sütiket) használunk, annak érdekében, hogy olyan felhasználói élményt növelő webes szolgáltatásokat nyújtsunk, amelyek ezek nélkül nem lennének elérhetőek az Ön számára. További információkat a témában a „Cookie-k használata” pontban talál